Ugrás a tartalomra

Kijevbe érkezett az Európai Bizottság elnöke

2023.05.09
12:38
Forrás
hirado.hu
Ursula von der Leyen az Ukrajna ellen indított orosz hadművelet tavaly februári kezdete óta ötödik alkalommal látogatott a helyszínre. A politikus jelképes napon érkezett Kijevbe. Az Európai Unió ugyanis május 9-én ünnepli az Európa-napot.

1950-ben ezen a napon jelentette be Robert Schuman korábbi francia külügyminiszter és miniszterelnök az Európai Szén- és Acélközösség létrehozásának tervét, amely a mai Európai Unió elődje lett.

Ukrajnát tavaly hivatalosan is EU-tagjelölt országgá minősítették, Kijev a bizottság értékelésére vár a hivatalos csatlakozási tárgyalások megkezdéséhez. Von der Leyen most sem szólt arról, hogy Ukrajna mikor válhat az unió tagjává, de kijelentette: Ukrajna európai családunk része, és mostani megbeszélései is a csatlakozási tárgyalások megkezdésének előkészítését szolgálják.

Kijev
Ursula von der Leyen

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:14

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.