Ugrás a tartalomra

Kishegyes: 150 aktív sportoló gyerek, 10 sportág

2023.11.22
13:17
2024.04.17
13:01
Forrás
Pannon RTV
Nagy volt az érdeklődés a sportolók egészséges táplálkozásáról szóló előadás iránt, amelyet Halasi Szabolcs sporttudományi szakember tartott Kishegyesen.

A községben az elmúlt időszakban ismét fellendülőben van a birkózás. Mintegy 90 gyerek kezdett ezzel a sportággal foglalkozni, és mára már 47 igazolt sportolója van a Kishegyes Birkózó Klubnak.

Megtelt a kishegyesi Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ előadóterme. Főként gyerekek, de szüleik, edzőik is részt vettek Halasi Szabolcs sporttudományi szakember, a VMSZ tartományi képviselőjelöltjének előadásán. Ahhoz, hogy valaki sportoljon, vagy jól teljesítsen, energiára van szüksége, és ezt táplálkozáson keresztül lehet a szervezetbe juttatni. Nem mindegy azonban, hogy milyen energiát juttatunk be - mondta a szakember.

Halasi Szabolcs, a VMSZ tartományi képviselőjelölt: „Vannak a csapatsportágak, vannak az egyéni sportágak, ez mellett vannak az állóképességi sportágak, vagy éppen az erős sportágak, és ez mind-mind-mind különböző összetételű táplálékra van szükség. De ebbe most annyira nem megyünk bele, hanem inkább arról fogunk beszélni, hogy mit kellene edzés előtt fogyasztani, edzés után fogyasztani, mérkőzések ideje alatt, versenyek között, hogy a teljesítményük minél magasabb szinten legyen.”

Azok az egyesületek, amelyek alközpontként valamelyik akadémiai rendszerben szerepet kapnak, akár a labdarúgás, akár a birkózás terén, az anyaegyesülettől folyamatos támogatást kapnak felszerelésekre és sportszerekre is - hangsúlyozta Kovács Károly, a VMSZ köztársasági képviselőjelöltje.

„A Vajdasági Magyar Szövetségnek fontos feladata az előttünk álló időszakban, hogy minden olyan sportlétesítményt, illetve különböző fejlesztéseket hajtsunk végre vajdaság szerte, hogy létrejöjjenek új akadémiai központok, illetve új alközpontok, amelyek azt szolgálják, hogy a vajdasági magyar fiatalok itt a szülőföldön tudnak sportolni, illetve a tehetségüket itt bontakoztassák ki.”

A gyerekek testmozgása nagyon fontos, és ebben sokat haladtunk az elmúlt években - emelte ki Juhász Bálint, a VMSZ tartományi listavezetője. Úgy fogalmazott, Pásztor István pártelnök kezdeményezésére készült el a Magyarkanizsai Birkózó Akadémia. Mára 27 akadémista tanulja, űzi magas fokon Magyarkanizsán a birkózást. Emellett nagyjából 10 alközpontban körülbelül 250 gyerek rendszeresen, heti több alkalommal birkózik - hangsúlyozta Juhász Bálint.

„Kishegyesen egyébként mintegy tíz sportágban tudnak rendszeres testmozgással foglalkozni a fiatalok, 150 aktív sportoló gyermek van. Mindez gyakorlatilag az egyik fő célkitűzése a Vajdasági Magyar Szövetségnek, biztosítani a fiatalok oktatását, testmozgását, jobb életminőségét, amihez hozzátartozik az egészséges táplálkozás, és van nekünk egy helybéli szakemberünk, aki mindenről előadást tart ma, aki egyébként a tartományi listáknak az előkelő helyén van. Halasi Szabolcs, aki kutatja és oktatja ezt a témakört. Ahhoz, hogy ilyen és hasonló programok folytatódjanak, hogy Pásztor István emlékére az ő életművét továbbvigyük, hogy megvédjük az eredményeinket, december 17-én két hatossal tudjuk megerősíteni a vajdasági magyar közösséget, a Vajdasági Magyar Szövetséget.”

Az interaktív előadást kötetlen beszélgetés és barátkozás követte.

Kishegyes
előadás
Halasi Szabolcs
VMSZ
Választások 2023

Most

20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.