Ugrás a tartalomra

A kishegyesi helyi közösségi választások eredményei

2017.12.18
14:11
2024.03.19
08:52
Forrás
Pannon RTV
Kishegyesen és Bácsfeketehegyen a VMSZ által támogatott jelöltek nyertek, míg Szikicsen a Szerb Haladó Párt és a Montenegrói Párt koalíciója győzött.     

Kishegyes helyi közösségben a lakosság közel 26 százaléka járult az urnákhoz vasárnap.

Sándor István, elnök, VMSZ helyi szervezete, Kishegyes: „15-ből 15 helyet a Vajdasági Magyar Szövetség Által támogatott Hegyesiek-Kishegyesiek lista szerezte, gyakorlatilag minden szavazókörzetben elsöprő győzelmet arattunk, tulajdonképpen négy ellenjelölt volt a másik szavazókörzetekben és gyakorlatilag a mi jelöltjeink körülbelül ötszörösét szerezték a szavazatoknak, mint az ellenjelöltek.”

Bácsfeketehegyen a VMSZ által támogatott jelöltek szerezték meg a többséget az új tanácsban. A Szerb Haladó Párt által az első körzetben támogatott három független jelölt jutott be a Helyi közösség Tanácsába. Kerekes Zoltán, elnök, VMSZ helyi szervezete, Bácsfeketehegy: „48 százalékos a kimenetel, ez helyi szinten nagyon jó, 3300 választópolgárból 1400 járult az urnák elé. A 15 tagú tanácsban a Vajdasági Magyar Szövetség által támogatott polgárok csoportja 12 helyet szerzett meg, amivel maximálisan elégedettek vagyunk, tehát megismételtük a négy évvel ezelőtti eredményt.”

Szikicsen a Szerb Haladó Párt és a Montenegrói Párt koalíciója által támogatott 9 jelölt, és a Szerb Szocialista Párt által támogatott 5 jelölt jutott be a tanácsba. Marko Lazić, polgármester, SZHP, Kishegyes: „A nyilvántartott szavazópolgárok összesen 48 százaléka szavazott, ami 2763 szavazót jelent. Szikics polgárai megjelentek és mondhatom, hogy mi elégedettek vagyunk az eredményekkel.”

Egy tanácstagi hely esetében szavazategyenlőség miatt új választást fognak tartani pár napon belül Szikicsen.

Kishegyes
Bácsfeketehegy
Szikics
hk
választások

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.