Ugrás a tartalomra

Kormányülést tartottak a koszovói helyzetről

2023.04.25
19:08
2023.04.25
20:22
Forrás
Pannon RTV
A Koszovói helyzetről tárgyalt a szerb kormány. Az ülésen Ana Brnabić kormányfő és a miniszterek mellett Aleksandar Vučić szerb elnök is részt vett.

Az ülésen egyebek mellett a jelenlegi koszovói helyzetről is tárgyaltak. Ez egyfajta előkészítése a Belgrád-Priština közötti párbeszéd folytatásának.

Aleksandar Vučić és Albin Kurti koszovói kormányfő egyébként május 2-án ismét tárgyalóasztalhoz ül Brüsszelben. Vučić és Kurti legutóbb március 18-án Ohrdiban találkozott, a tárgyalás pedig 12 órán át tartott.

Az ülésén döntöttek a más országokkal fenntartott kapcsolatokról szóló stratégiai dokumentum kidolgozásáról. Megállapodtak abban, hogy megkezdik egy olyan külpolitikai stratégiai dokumentum kidolgozását, amely pontosan meghatározza Szerbia más országokkal való kapcsolatát, olvasható a közleményben. A cél az, hogy meghatározzák, kik Szerbia barátai és partnerei, azok az államok, amelyek egyértelműen támogatják és segítik az országot, tiszteletben tartják annak területi egységét, illetve hangot is adnak véleményüknek a nemzetközi szervezetekben. Az ülésen elhangzott, a jövőbeni külpolitikai stratégiában figyelembe veszik a kétoldalú kapcsolatokat, és nem lépik át a viszonosság határait.

Koszovó
kormányülés
Ana Brnabić

Most

08:18

Nyerjen lakást!

Mostanáig több mint 24,6 millió számla QR-kódját küldték be a szerbiai lakosok a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjátékra.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.