Ugrás a tartalomra

Koszovóról is egyeztetett a szerbiai delegáció New Yorkban

2017.09.23
21:30
2024.03.19
08:36
Biztos vagyok benne, hogy Koszovó nem diadalmaskodik Szerbia felett az UNESCO-tagság kapcsán - jelentette ki Ivica Dačić New Yorkban.

 A szerb külügyi tárcavezető összegezte a szerb delegáció New York-i látogatását is.

Elmondta, az ország szempontjából rendkívül fontos egyeztetéseken és találkozókon vannak túl, több tucat bilaterális találkozón vettek részt Aleksandar Vučić szerb államfővel. A külügyminiszter maga 54 ország tisztségviselőjével találkozott - mondta a Szerbiai RTV-nek adott interjújában. Az egyeztetéseken számos esetben érintették Koszovó és Szerbia viszonyát. Dačić szerint egyértelműen kijelenthető, hogy Szerbia pozíciója Koszovó kapcsán stabil a világpolitika szintjén.

Ivica Dačić, külügyminiszter, Szerbia: „Legfőképpen annak örülök, hogy egyeztettünk azon országok képviselőivel, akik nem ismerték el Koszovó függetlenségét, és nem változtatják meg véleményüket az elkövetkező időszakban. Természetesen dolgoznunk kell folyamatosan és állandóan azon, hogy felkészülten várjuk az adott nemzetközi szervezetek tagságáról szóló szavazásokat, főleg, amikor az UNESCO-ról van szó. Ebben az esetben biztosan állíthatom - úgy is, hogy nem tudjuk Koszovó kéri-e felvételét a tagok közé - amennyiben felvételt kér, ismét veszíteni fog.”

Koszovó
New York
Ivica Dačić

Most

13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.