Ugrás a tartalomra

Koszovóról is szó lesz az ENSZ BT ülésén

2019.02.07
11:47
Forrás
Szerbiai RTV, Blic, Tanjug
Ülésezik ma New Yorkban az ENSZ Biztonsági Tanácsa. Több napos vita előzte meg az ülést, majd végül az a döntés született, hogy mégis napirendre tűzik a Koszovóról szóló jelentést.

A helyi idő szerint 15 órakor, közép-európai idő szerint pedig este kilenckor kezdődő ülésen bemutatják az ENSZ Ideiglenes Adminisztrációs Koszovói Misszió munkájáról szóló háromhavi beszámolót. Szerbiát Ivica Dačić külügyminiszter képviseli. A szerb politikum korábbi állásfoglalása szerint az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülésén Szerbia beszámol majd Pristina provokatív lépéseiről, a szerbiai és boszniai árukra kivetett vámokról, illetve véleményezi a jelenlegi helyzetet. Egészen az utolsó pillanatig kétséges volt, hogy megtartják-e az ülést, ugyanis Nagy-Britannia, az Egyesült Államok, Németország és Lengyelország is ellenezte az ENSZ Főtitkár koszovói különmegbízottjának beszámolójának napirendre tűzését.

ENSZ Biztonsági Tanácsa

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.
17:13, Frissítve: 18:46

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.