Ugrás a tartalomra

Kovács Elvira: Az összetartó családok összetartó nemzetet alkotnak

2023.11.23
09:31
2024.04.17
13:32
Forrás
Pannon RTV
Nagycsaládokat és a Prosperitati Alapítvány korábbi házvásárlási pályázatán nyertes családokat látogattak meg Oroszlámoson és Törökkanizsán a Vajdasági Magyar Szövetség képviselői.

Az oroszlámosi Holló Elviráék három gyermeket nevelnek. Legnagyobb álmuk, hogy a Prosperitati pályázatán házat vásároljanak maguknak. Ez az álom a törökkanizsai Ivković Gorannak és családjának már valóra vált: öt évvel ezelőtt sikerült az alapítvány segítségével házat venniük. Négy gyereket nevelnek.

„Számunkra ez nagyon nagy segítség volt, mivel mi is olyan kis polgárok vagyunk, akik nem nagy összeggel foglalkoznak, hanem csak a havi fizetéssel, és ez nagyon nagy segítség volt számunkra.”

Surinya Brigittáék három nagykorú, hat kiskorú gyermeket és egy unokát nevelnek. Mint mondják, nagy a család, viszont így teljesek a mindennapok. A családok meglátogatását követően Kovács Elvira, a VMSZ alelnöke a szülőföldhöz való ragaszkodás fontosságáról beszélt.

„Az életkörülmények ellenére, ha nehéz is, de itthon szeretne boldogulni, mondta az egyik családapa, aki a szerbiai állami forrásból biztosított házvásárlásnál sikertelenül pályáztak, és most abban reménykednek, hogy a Prosperitati Alapítvány által kiírt új házvásárlási pályázaton sikeresek lesznek. Mi mindenképp azon leszünk, hogy ha valaki megérdemelte, megérdemli hogy sikeres legyen, azok a nagycsaládosok.”

Az esemény lakossági fórummal zárult, melyen Jerasz Anikó, a VMSZ tartományi képviselőjelöltje a magyar nyelvű oktatás és kultúra fontosságát hangsúlyozta: „Mindezt nagyon fontos, hogy korszerű, felújított oktatási intézményekben tegyék meg. Ehhez pedig fontos, hogy erős, kisebbségi érdekképviseletünk legyen mind a tartományi mind köztársasági szinten. Elmondhatjuk, hogy itt, Törökkanizsán szinte az összes oktatási intézmény megújult.”

A lakossági fórumon felszólalt még Kónya Róbert és Pintér Anna-Mária tartományi képviselőjelölt is.

Választások 2023
Jerasz Anikó
VMSZ
Vajdasági Magyar Szövetség
Kovács Elvira

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.