Ugrás a tartalomra

Kovács Elvira: Szerbia előrehaladása nincs összhangban a megvalósított reformokkal

2023.09.25
17:18
Forrás
Közlemény
Anke Konraddal, Németország belgrádi nagykövetével tárgyaltak ma a köztársasági parlament Európai Integrációs Bizottságának tagjai Belgrádban.

A megbeszélés témái között szerepelt egyebek mellett Szerbia és a Nyugat-Balkán európai integrációja is. Szerbia stratégiailag elkötelezett az EU-tagság mellet, az ország már régóta részt vesz a folyamatban, de a tárgyalások eddig nem hoztak pozitív eredményeket - hívta fel a figyelmet Kovács Elvira. Az Európai Integrációs Bizottság elnöke hangsúlyozta, hogy Szerbia előrehaladása nincs összhangban a megvalósított reformokkal. Anke Konrad rámutatott, Németország úgy gondolja, Szerbiának az EU-ban a helye. Habár az ország gazdasági szempontból már előrelépést ért el, a jogállamiság és a sajtószabadság terén még erőfeszítéséket kell tennie - vélekedett a nagykövet.

Kovács Elvira
Szerbia
Németország
EU

Most

22:25

Mága Zoltán koncertezett Topolyán

A hegedűművész Pásztor Istvánnak, a Vajdasági Magyar Szövetség elhunyt elnökének emléke előtt tisztelgett az eseménnyel a Sarlós Boldogasszony-plébániatemplomban.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.