Ugrás a tartalomra

Kovács Elvira: Szerbia teljes mértékben elkötelezett a normalizációs folyamat folytatása mellett

2023.10.12
11:36
2023.10.12
11:45
Forrás
Pannon RTV
A köztársasági parlament VMSZ-es alelnöke az Euróa Tanács parlamenti közgyűlésének őszi ülésszakán vesz részt Strasbourgban.

Az Európa Tanács parlamenti közgyűlésének őszi ülésszaka zajlik a héten Strasbourgban, írja Facebook bejegyzésében Kovács Elvira. A köztársasági parlament VMSZ-es alelnöke hozzáteszi, hétfőn az észak-koszovói helyzet szerepelt napirenden a közelmúltbeli támadást követően és az eszkaláció enyhítésének szükségessége kapcsán. Felszólalásában akkor elmondta, érthető, hogy az EU-csatlakozási folyamatnak és a Belgrád-Priština párbeszédnek párhuzamosan kell futnia, és támogatnia kell egymást, ezért Szerbia továbbra is teljes mértékben elkötelezett marad a normalizációs folyamat folytatása mellett, áll a politikus bejegyzésében.

A Monitoring bizottság ülésén Axel Schafer jelentéstevő beszámolt szerbiai látogatásáról. Kovács Elvira a folytatásban azt írja, szerdán az Európai Néppárt vezérszónokaként "A fogyatékkal élő nők elleni erőszak megelőzése és leküzdése" jelentés kapcsán kihangsúlyozta, hogy minden ember egyedi és különböző, és alapvető joga van az erőszaktól mentes élethez. Október lévén, az emlőrák elleni kampányról sem feledkeztünk meg, mert a rendszeres, preventív ellenőrzés, életet menthet, zárja Facebook bejegyzését Kovács Elvira.

Európa Tanács
Parlamenti Közgyűlés
Strasbourg

Most

20:54

Kiránduljunk a Fruška gorára!

A hétvégén a hagyományos Fruška gora-i maraton zajlott, pár nappal később pedig már a majálisra készülnek a Fruška Gora Nemzeti Parkban és más kirándulóhelyeken is Újvidék környékén.
19:49, Frissítve: 20:12

A muzslyai nyugdíjasok majálisozása

Muzslyán két nyugdíjas egyesület működik. Együtt több mint háromszáz tagjuk van és közös otthonuk az egyik legmozgalmasabb hely Muzslyán. Így lesz ez május elsején is. Az előkészületek már ma délután elkezdődtek.
18:04, Frissítve: 19:36

Május elsején lép pályára a Spartacus

A pancsovai Železničart fogadja a szabadkai Spartacus labdarúgó klub a szerbiai labdarúgó szuperliga 33. fordulójában. A mérkőzés este fél hétkor kezdődik a Városi Stadionon.
17:40, Frissítve: 17:53

Aki bús szívvel énekelt

Ötven éve, harminc éves korában hunyt el az egyik legnagyobb és legtehetségesebb magyar énekes: Szécsi Pál.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.