Ugrás a tartalomra

Közös felhívással fordulnak az európai polgárokhoz az uniós államfők

2019.05.09
11:08
2024.03.19
08:46
Forrás
MTI
Az Európai Unió államfői közös felhívásban tettek hitet az erős és integrált Európa mellett, és arra buzdítottak mindenkit, hogy vegyenek részt a május 26-i európai parlamenti választáson.

A felhívást Frank-Walter Steinmeier német szövetségi államfő kezdeményezésére huszonegy európai uniós államfő írta alá: köztük Áder János, Magyarország köztársasági elnöke, Emmanuel Macron francia elnök, Sergio Mattarella olasz elnök is.

A közös felhívás címében Európára a valaha megfogant legjobb ötletként hivatkoznak, és emlékeztetnek arra, hogy a fékevesztett nacionalizmus és más szélsőséges ideológiák okozta két kegyetlen világháborút követően az európai integráció hozzájárult az európai béke évszázados álmának valóra váltásához.

Az államfők szerint csak egy erős közösség lesz képes szembenézni a kor globális kihívásaival: a klímaváltozással, a terrorizmussal, a gazdasági globalizációval és a migrációval.

Áder János
Steinmeier

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.