Ugrás a tartalomra

Köztársasági delegáció Magyarkanizsán

2023.09.26
18:57
2023.11.27
17:25
Forrás
Pannon RTV
Számítástechnikai eszközök a városházán, aszfaltozott út - köztársasági delegáció látogatott ma Magyarkanizsára, és ezeket a minisztériumi támogatással megvalósuló fejlesztéseket tekintették meg.

A delegációt Fejsztámer Róbert polgármester fogadta, majd tanácskozáson vettek részt. Ezt követően megtekintették a Városháza épületében található új berendezésekkel ellátott Ügyfélfogadó Központot. Itt 1 millió 500 ezer dinárt biztosított a minisztérium az elavult tűzvédelmi és riasztórendszer, valamint az elektromos elosztószekrények cseréjére, és számítástechnikai eszközök beszerzésére.

Mostani látogatásakor a miniszter 20 laptoppal ajándékozta meg a központot. A község másik sikeres projektje a Fehér Ferenc utca aszfaltozása volt, amelyhez a minisztérium 5 millió dinárral járult hozzá.

Aleksandar Martinović, államigazgatási és önkormányzati miniszter, Szerbia: „Bebizonyosodott, hogy azok az emberek, akik ezt a községet vezetik, tényleg minden dinárt, amit a költségvetésből elkülönítettünk, okosan használták fel, célirányosan használták, és szerintem az elkövetkező időszakban is együtt tudunk dolgozni, hogy olyan projekteket valósítsunk meg, amelyek Magyarkanizsa érdekeit szolgálják.”

A községek számára fontos a támogatás - emelte ki Magyarkanizsa polgármestere, Fejsztámer Róbert. „Saját önkormányzati költségvetésből, csak saját eszközökből nagyon nehezen tudnánk előre lépni a projektjeinkben. De így, hogy az önkormányzatnak önrészt kell biztosítani, de volt olyan pályázatunk, ahol nem is kellett önrészt sem biztosítanunk, így azért sokkal hatékonyabban tud az önkormányzat működni.”

Az eseményen jelen volt dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti frakcióvezetője is. Elmondta, az év elején megejtett közös tárgyalások célja Aleksandar Martinović miniszterrel az volt, hogy a köztársasági költségvetésből tíz év után a magyarok által lakott községek is támogatásban részesüljenek.

Dr. Pásztor Bálint, köztársasági parlamenti frakcióvezető, VMSZ: „Valamikor februárban tárgyaltunk arról, hogy a mi önkormányzataink is járjanak sikerrel, lévén, hogy az itt élő polgárok is adófizető polgárok, és megérdemlik. Három héttel ezelőtt voltunk Zentán, ahol két sikeres projektet adtunk át, ma itt Magyarkanizsán szintén kettőt, és hamarosan megyünk Kishegyesre is.”

Az illetékesek meglátogatták a Tisamed Kft. méztermelő üzemét is. A vállalat közel 1500 termelővel dolgozik.

Körmöci Zoltán, a Tisamed Kft. méztermelő üzem igazgatója: „Gyakorlatilag a mi általunk gyártott mézek megtalálhatóak a szerb piacon, a legtöbb kiskereskedelmi láncban, de ezen felül Európa több országába is szállítjuk termékeinket.”

Magyarkanizsa község a jövőben is szeretne pályázni a minisztériumnál a turisztika jegyében - hangzott el az eseményen.

delegáció
Fejsztámer Róbert
Aleksandar Martinović
Dr. Pásztor Bálint
Körmöci Zoltán
Tisamed
VMSZ
Magyarkanizsa

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:48, Frissítve: 11:31

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt, 2023. május 3-án gyászba borult Szerbia. Ezen a napon történt ugyanis az az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában, amelyben 9 gyermek és egy felnőtt vesztette életét.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.