Ugrás a tartalomra

Lakossági fórum Újvidéken - Minden szinten kiváló az együttműködés a VMSZ és SZHP között (videó)

2017.03.18
11:54
Az évek során önkormányzati, tartományi és köztársasági szinten is egy kiváló, egyenrangú és konstruktív együttműködés alakult ki a VMSZ és a Szerb Haladó Párt között – hangzott el tegnap este Újvidéken, a VMSZ lakossági fórumán
Az évek során önkormányzati, tartományi és köztársasági szinten is egy kiváló, egyenrangú és konstruktív együttműködés alakult ki a VMSZ és a Szerb Haladó Párt között – hangzott el tegnap este Újvidéken, a VMSZ lakossági fórumán. Az Újvidéki Színház nagytermében megtartott esemény központi témája a vajdasági magyarság megmaradása és léte volt. Az Európa Kollégium megnyitásához, a magyar intézmények támogatásához is hozzájárult a Szerb Haladó Párt az elmúlt években – emelte ki az eseményen Kiss Gyula, az újvidéki városi tanács tagja. Kiss Gyula: „Terveink vannak az elkövetkező időszakra is. Szeretnénk egy méltó emlékművet emeltetni a 44-45-ös ártatlan áldozatok emlékére.” VMSZ lakossagi forum ns A tartományban meg kell őrizni a magyar érdekképviseletet – hangsúlyozta az eseményen Nyilas Mihály, tartományi kormányalelnök. Nyilas Mihály, alelnök, Tartományi Kormány (VMSZ): „Az a helyzet, ami jelenleg adott, hogy koalíciós partnerekként megvalósítsuk lépésről lépésre mindazt, amit megígértünk a választóknak csak akkor sikerül, ha a köztársasági választásokon is megjelenünk, ott leszünk és a voksunkat Vučić elnök úrra adjuk.” Az elmúlt időszakban az SZHP koalíciójának jó partnerkapcsolatot sikerült kiépítenie az uniós vezetőkkel – hangsúlyozta Deli Andor, EP-képviselő. Deli Andor, EP-képviselő, Fidesz-KDNP (VMSZ): „Azt hiszem, hogy mindannyiunk érdeke, hogy ez továbbra is így legyen és folytatódjon, elvezessen bennünket a végleges célunkig, az pedig, hogy Szerbia bejusson és teljes jogú tagja legyen az Uniónak.”



Pásztor István, a VMSZ és a tartományi parlament elnöke szerint politikai idiotizmus lenne szembe menni a Szerb Haladó Párt és a VMSZ által kialakított jól működő és eredményes partnerséggel. Pásztor István, a VMSZ és a Tartományi Képviselőház elnöke: „Nem hiszem, hogy van olyan épeszű argumentum, ami abba az irányba kell, hogy toljon bennünket, hogy mindaz, amiről itt az előbb szó volt, mindaz, ami a megállapodásunknak az alapja, azt mi megkérdőjelezzük.” A felszólalók a lakossági fórumon arra kérték a jelenlévőket, hogy minél nagyobb számban vegyenek részt az elnökválasztáson és Aleksandar Vučićot támogassák.
VMSZ
lakossági fórum
Újvidék
Szerb Haladó Párt

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.