Ugrás a tartalomra
Tanjug/Vladimir Šporčić/nr

Legkésőbb március elején előrehozott választások Szerbiában

2023.09.18
14:07
Forrás
MTI
A szerb államfő azt mondta, az év végéig kiírja a rendkívüli választásokat.

Március 4-én vagy egy héttel korábban lesznek az előrehozott parlamenti választások Szerbiában - jelentette be Aleksandar Vučić szerb elnök vasárnap késő este a belgrádi Pink Televízióban. Az elnök hozzátette, a voksolást december 31-ig kiírja. Az utóbbi hónapokban az ellenzék többször is a kormány lemondását és az előrehozott választások kiírását követelte. Aleksandar Vučić eleinte határozottan elutasította, hogy engedjen ezeknek a követeléseknek, az utóbbi néhány héten viszont már arról beszélt, a tervezettnél előbb is urnák elé szólíthatják a szavazópolgárokat. Szerbiában legutóbb 2022. április 3-án tartottak előrehozott parlamenti választást.

előrehozott választások
parlamenti választások
Szerbia
Aleksandar Vučić

Most

15:50, Frissítve: 17:53

102-en vették át kollégiumi kulcsaikat

Összesen 102 elsőéves hallgató írta alá a beköltözési szerződést az Újvidéki Európa Kollégiumban. Ünnepi műsor is volt. Fremond Árpád az MNT elnöke az itthoni ösztöndíjlehetőségekre hívta fel a figyelmet.

Népszerű

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.