Ugrás a tartalomra

Lemond az északmacedón miniszterelnök

2024.01.23
18:52
2024.01.23
20:16
Forrás
MTI
Benyújtja lemondását csütörtökön Dimitar Kovacsevszki északmacedón miniszterelnök annak érdekében, hogy a májusra tervezett parlamenti választások előkészítéséhez még időben megalakuljon egy ideiglenes kormány.

Lemondását sajtóhírek szerint maga a miniszterelnök jelentette be, közölve, hogy az ideiglenes kormányban az ellenzéknek is jutnak miniszteri helyek és már vasárnap megválasztják. Az átmeneti kormányban a legnagyobb ellenzéki pártnak két miniszteri hely jár, a belügyi és a munkaügyi tárca, valamint miniszterhelyettesei lehetnek három tárcánál. A kormánykoalíció megállapodása szerint az átmeneti kormányt az eddigi házelnök, a legnagyobb albán kisebbségi párt, a Demokratikus Unió az Integrációért politikusa, Talat Xhaferi vezeti majd. A parlamenti választásokat május 8-án, szerdán tartják az elnökválasztás második fordulójával egy időben. Az elnökválasztás első fordulója április 24-én lesz.

Észak-Macedónia
Dimitar Kovacsevszki

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.