Ugrás a tartalomra

Lemondott a szerbiai pénzügyminiszter

2018.05.07
22:20
2024.03.19
08:39
Forrás
B92, Szerbiai RTV
Lemondott tisztségéről Dušan Vujović szerb pénzügyminiszter- írja a belgrádi sajtó.

Vujović személyes okokra hivatkozva hozta meg döntését, hogy visszavonul a pénzügyminiszteri tisztségből - olvasható írásos lemondásában, amelyet Ana Brnabić kormányfőnek nyújtott be. Úgy gondolom, négy év elegendő idő arra, hogy az ember hivatali tisztséget töltsön be - mondta Vujović. Hangsúlyozta, hogy továbbra is kész segíteni a kormányt, hogy sikeresen folytassa a reformokat. Vujović pontosan megbízatása negyedik évfordulóján adta be lemondását.

A 66 éves Dušan Vujović négy évig vezette a pénzügyi tárcát, korábban néhány hónapig gazdasági miniszter volt. A sajtóban korábban is megjelent, hogy kormányátalakítás esetén Dušan Vujović nem marad posztján megromlott egészségi állapota miatt.

Vujović lemondását az Országgyűlés az első, soron következő ülésén fogja megvitatni, addig a napig Vujović marad a pénzügyminiszter. A hivatalos eljárás szerint a szerb kormányfőnek most 15 napja van arra, hogy a köztársasági parlamentnek javaslatot tegyen az új miniszter személyére vonatkozóan, aki várhatóan Siniša Mali lesz, aki az elmúlt 4 évben a belgrádi polgármesteri tisztséget töltötte be.

Brnabić megköszönte Vujović eddigi munkáját, amely alatt - mint közleményében írja - fáradhatatlanul dolgozott a reformok megvalósításán, és sikeres eredményeket ért el minisztersége alatt.

Szerbia
pénzügyminiszter
lemondott
Dušan Vujović

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.