Ugrás a tartalomra

Lengyelország meghosszabbította a belépési tilalmat a fehérorosz határ menti térségben

2021.12.01
11:11
2021.12.01
11:26
Forrás
MTI
Lengyelországban érvénybe lépett a belépési tilalom meghosszabbítása a fehérorosz határtérségben.

Az intézkedést a belügyminiszter rendelte el március 1-ig a migránsválság miatt. Tegnap a parlamentben sürgősségi eljárásban megszavazott jogszabály alapján kiadott miniszteri rendelet részben helyettesíti a határtérségre vonatkozó rendkívüli állapot intézkedéseit. A belépési tilalom alól most is többféle kivétel van a nem a térségben élők számára is, például szükséges ügyintézés, munkavégzés esetén. Civilek számára viszont tilos a fegyverviselés a határsávban. A Fehéroroszországgal szomszédos európai uniós tagállamok, Lengyelország, Litvánia és Lettország keleti határához hónapok óta érkeznek illegális migránsok. A fehérorosz-lengyel határon a külföldiek többször próbáltak tömegesen átjutni, miközben a közelben lévő fehérorosz fegyveresek részéről egy sor provokáció is történt a lengyel határőrség jelentései szerint. 

Lengyelország
fehérorosz
Fehéroroszország

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.