Ugrás a tartalomra

Ma találkozik Orbán Viktor és Donald Trump

2019.05.13
11:12
2019.11.15
17:32
Forrás
hirado.hu
Közép-európai idő szerint 20 órakor fogadja Orbán Viktor magyar miniszterelnököt a Fehér Házban Donald Trump, az Amerikai Egyesült Államok elnöke.

A kétoldalú tárgyalás az amerikai elnök nyilvános naptárja szerint 45 perces lesz. A két vezető négyszemközti találkozója után rövid sajtónyilatkozatot ad, ezt követően pedig a magyar és az amerikai delegáció plenáris ülésen vesz részt – közölte a magyar közmédia helyszíni tudósítója. A Fehér Ház közleménye szerint a régóta fennálló kapcsolatok elmélyítésének érdekében tárgyalnak majd egyebek mellett kereskedelmi, energetikai és kiberbiztonsági kérdésekről. Emellett – mivel mindkét ország NATO-tag –, a nemzetekre rótt biztonsági felelősségről is szó lesz. A találkozón részt vesz Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is. Utoljára 14 éve járt magyar miniszterelnök hivatalos látogatáson az amerikai elnöknél.

Donald Trump
Washington
Orbán Viktor

Most

17:13, Frissítve: 18:46

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.