Ugrás a tartalomra

Ma tárgyal az EP a Szerbiáról szóló országjelentésről

2022.07.05
15:48
2022.07.05
16:52
Forrás
Pannon RTV
Ahelyett, hogy segítené, sokkal inkább bírálja Szerbiát az Európai Parlament a nyugat-balkáni országról szóló jelentésében - hangsúlyozta Deli Andor európai parlamenti képviselő a Pannon RTV-nek a Szerbiáról szóló országjelentés kapcsán.

Mint mondta: ezzel az Európai Parlament a bővítés segítőjéből átalakul a bővítés fékezőjévé. Egy ilyen jelentés nem egyezik meg sem Szerbia, sem az Európai Unió stratégiai érdekeivel.

Deli Andor, EP-képviselő, Fidesz-KDNP (VMSZ): Ez a jelentés olyan túlzásokat tartalmaz, olyan kioktató, előíró stílusban fogalmaz, ami nemhogy gyorsítaná a folyamatot, hanem inkább lassítaná a csatlakozást, és egyúttal elidegeníti Szerbia polgárait, és megkérdőjeleződik az Unió szavahihetősége is. És azt hiszem, hogy ebben a geopolitikai helyzetben, amiben most van Európa az ukrán háborús helyzet miatt, minden partnerre, minden szomszédos országra szükség van.

Európai Parlament
Európai Unió
Deli Andor

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.