Ugrás a tartalomra

A Magyar Mozgalom elítéli a tartalékosok katonai kiképzését

2019.03.05
11:58
2019.03.05
14:07
Forrás
Magyar Mozgalom
Az MM határozottan és egyértelműen elítéli, hogy alapfokú kiképzésre köteleznék azokat a 30 évnél idősebb tartalékosokat, akik annak idején nem töltötték le rendes katonai szolgálatukat.

A Magyar Mozgalom határozottan és egyértelműen elítéli a szerbiai Védelmi Minisztérium intézkedését, amely szerint alapfokú kiképzésre köteleznék azokat a 30 évnél idősebb tartalékosokat, akik annak idején nem töltötték le rendes katonai szolgálatukat. Az MM szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében azt írják, ennek az intézkedésnek a célja az erőfitogtatás, amelyhez eszközként használják fel a magyar embereket.

A Magyar Mozgalom továbbá felszólítja a Vajdasági Magyar Szövetséget, hogy emelje fel szavát a tartalékosok kiképzése ellen, és tegyen konkrét intézkedéseket annak megakadályozására, hogy magyar emberek ilyen behívókat kapjanak.

Magyar Mozgalom
tartalékosok
katonai kiképzés

Most

18:01, Frissítve: 19:10

Focizni jó – minden korosztálynak

Családi napot tartott a hajdújárási Vinogradar Futballklub. Az esemény alkalmával a gyerekek mellett a szülők is összemérhettél erejüket a pályán, illetve új tagok felvételére is sor került.
16:14

Öten sérültek meg egy autóbalesetben

Öt személy sérült meg egy autóbalesetben Doljevac környékén ma délután. A Niš-Doljevac autópályán egy belgrádi rendszámtáblájú személygépkocsi ismeretlen okokból lerepült az útról és a védőkorlátba ütközött.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.
Horgos-2

Megnyílik az összes határátkelő

Megnyílik az összes határátkelő Szerbia és Magyarország között - jelentette be Facebook-bejegyzésében Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke azt írja, június 23-ától az összes határátkelő dolgozni fog a két ország között.