Ugrás a tartalomra

A Magyar Mozgalom elítéli a tartalékosok katonai kiképzését

2019.03.05
11:58
2024.03.19
08:45
Forrás
Magyar Mozgalom
Az MM határozottan és egyértelműen elítéli, hogy alapfokú kiképzésre köteleznék azokat a 30 évnél idősebb tartalékosokat, akik annak idején nem töltötték le rendes katonai szolgálatukat.

A Magyar Mozgalom határozottan és egyértelműen elítéli a szerbiai Védelmi Minisztérium intézkedését, amely szerint alapfokú kiképzésre köteleznék azokat a 30 évnél idősebb tartalékosokat, akik annak idején nem töltötték le rendes katonai szolgálatukat. Az MM szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében azt írják, ennek az intézkedésnek a célja az erőfitogtatás, amelyhez eszközként használják fel a magyar embereket.

A Magyar Mozgalom továbbá felszólítja a Vajdasági Magyar Szövetséget, hogy emelje fel szavát a tartalékosok kiképzése ellen, és tegyen konkrét intézkedéseket annak megakadályozására, hogy magyar emberek ilyen behívókat kapjanak.

Magyar Mozgalom
tartalékosok
katonai kiképzés

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.