Ugrás a tartalomra

A Magyar Összefogás listájának jelöltjei családlátogatást tartottak Tiszaszentmiklóson

2018.09.25
21:44
2024.03.19
08:33
Forrás
Pannon RTV
A jelöltek Bájity Benita MNT-ösztöndíjas tanulót és családját, valamint a Piros Tulipán Magyar Hagyományápoló és Környezetvédő Egyesületet látogatták meg a közel kétezer lelket számláló településen.

Bájity Benita családjának tiszaszentmiklósi otthonában fogadta a Magyar Összefogás jelöltjeit. A beszélgetésen a jelenleg tanárként dolgozó Bájity elmondta, az MNT által nyújtott ösztöndíj és az Európa Kollégiumban töltött évek is segítették a boldogulását. „Nekem a Magyar Nemzeti Tanács nagyon sok segítséget nyújtott az ösztöndíj-program kapcsán. Így a szüleimet is kisegítettem anyagi szempontból, valamint könnyebben jártam egyetemre is. A kollégiumra is havonta 1860 dinárt kellett fizetni, és nem kellett néhány száz eurót fizetni.”

A Piros Tulipán Magyar Hagyományápoló és Környezetvédő Egyesületet két évvel ezelőtti megalakulása óta támogatta az MNT - mondta Törtei János, az egyesület elnöke. „A népviseletünket teljes mértékben a Magyar Nemzeti Tanácstól kaptuk. Kétfajta népviseletünk is van. Ez az épület, ami itt van, ezt is a Magyar Nemzeti tanács segítségével tudtuk felújítani teljes egészében.”

Jerasz Anikó, a Magyar Összefogás listájának jelöltje példaértékűnek nevezte a Piros Tulipán Magyar Hagyományápoló és Környezetvédő Egyesület munkásságát. „Felkarolták a gyermekeket és az egyesület berkein belül megalakult a Tarka Lepkék néptánccsoport. Látva a gyermekeket, látva a vidámságot, a boldogságot az arcukon, hogy milyen lelkesedéssel járnak az egyesületbe, hogy milyen lelkesedéssel vesznek részt a foglalkozásokon... Azt gondolom, hogy ez magáért beszél.”

A Magyar Összefogás listájának jelöltjei Tiszaszentmiklós után padéi családokhoz is ellátogattak.

Magyar Összefogás
Tiszaszentmiklós

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.