Ugrás a tartalomra

Magyarcsernyén két mandátum a VMSZ-nek

2020.06.23
16:31
Forrás
Pannon RTV
A közép-bánáti községek közül Magyarcsernyén volt a legnagyobb szavazati részvétel: a 8284 választójoggal rendelkező polgár közül 5798-an járultak az urnák elé. Az érvénytelen szavazatok száma 229.

A községi választási bizottság hétfőn este közölte az első, nem hivatalos eredményeket az önkormányzati választásokról. A nem hivatalos adatok szerint a 25-tagú Községi Képviselő-testületben az SZHP 17 képviselői helyet kap (3554 szavazattal), a Vajdasági Frontnak négy mandátuma lesz (880), a VMSZ két képviselői helyre számíthat (582 szavazatot kaptak), akárcsak a szocialistáknak (553-an szavaztak rájuk).

A VMSZ-nek eddig is két mandátuma volt a csernyei KKT-ben. Ezúttal közel voltak a harmadik képviselői hely megszerzéséhez, csak néhány támogatószavazat hiányzott.

Választások 2020
VMSZ

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.