Ugrás a tartalomra

Magyarország lezárja határait a nem magyar állampolgárok előtt

2020.08.28
16:58
2020.08.29
10:13
Forrás
M1/Hirado.hu/Kormányinfó
Szeptember elsejétől szigorítások lépnek életbe a határokon, külföldről a nem magyar állampolgárok Magyarország területére nem léphetnek be - jelentették be a mai kormányinfón.

A külföldről hazatérő magyar állampolgároknak 14 napig vagy két negatív koronavírus PCR-teszt bemutatásáig karanténba kell vonulniuk – hangzott el. A két PCR-tesztet a beutazó személynek kell fizetnie, és csak a magyarországi teszteket ismerik el.

A magyar kormány a tranzitforgalmat továbbra is biztosítja, illetve továbbra is be lehet lépni Magyarország területére 30 kilométeres sávban. A behurcolás veszélye áll fenn, ezért kellett új szabályokat hozni. A fertőzések eredetének többsége külföldi - fogalmazott Gulyás Gergely, a magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter. Mint mondta, a gazdaságra, az idősekre és az iskolásokra is oda kell figyelni, mindezeket figyelembe véve hoztak döntéseket a határvédelemről.

 Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter, Magyarország: „Főszabály szerint szeptember elsejétől külföldi állampolgár Magyarország területére nem léphet be, csak indokolt kivételekkel, biztonsági szabályok betartása mellett. Külföldről hazatérő Magyar állampolgárok pedig 14 napig, vagy mindaddig amíg két nap különbséggel két negatív tesztet nem tudnak bemutatni, karanténba kell menniük. Úgy gondoljuk, hogy ez szolgálja a magyar emberek egészségét és a magyar gazdaság védelmét. Ami a részletszabályokat illeti: külföldről, ahogy említettem, Magyarország területére nem léphetnek be szeptember elsejétől. Ez alól kivétel, szintén a korábbi szabályokkal egyező rendelkezéseket fogunk életbe léptetni, a katonai konvoj belépése, vállalkozások közötti üzleti célú utazás, korlátozott sávban történő határátlépés, ez a 30 kilométeres sáv. Itt is szeretném megjegyezni, hogy Ukrajna esetében még mérlegelési lehetőségünk sincs, hiszen az ukránok teljes egészében zártak, tehát ott még erre sincs lehetőség.”

lezár
határ
állampolgár
magyar
külföld
Gulyás Gergely
kormányinfó

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.