Ugrás a tartalomra

Magyarország meghosszabbítja az ukrán gabona behozatali tilalmát

2023.09.16
12:25
Forrás
hirado.hu
Szeptember 15-én lejárt az Ukrajnából származó mezőgazdasági termékekre vonatkozó uniós behozatali korlátozó intézkedés, a piaci zavarok kezelése érdekében azonban a moratóriumot továbbra is fenn kell tartani – jelentette ki Nagy István.

A magyar agrárminiszter kifejtette: ha az olcsó ukrán import újra elárasztja a szomszédos tagállamok piacait, majd pedig az októberi és novemberi időszakban betakarított magyar kukorica és napraforgó elől elfoglalja a szabad tárolási kapacitásokat, akkor még nagyobb nehézségekkel kell a gazdálkodóknak szembenézniük.

A lengyel kormány az Európai Bizottság beleegyezése nélkül is meghosszabbítja az ukrajnai gabonafélék behozatali tilalmát – ezt a lengyel kormányfő pénteken mondta, reagálva arra a brüsszeli döntésre, hogy nem hosszabbítja meg az embargót. A lengyel kormány kedden elfogadott határozatában az öt, Ukrajnával szomszédos országra vonatkozó, ukrán agrártermékeket érintő uniós behozatali tilalomnak az év végéig szóló meghosszabbítására szólította fel az EB-t.

Magyaország
gabona
import
import tilalom

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.