Ugrás a tartalomra

Magyarországon naponta átlagosan ötszáz határsértőt fognak el

2022.07.20
08:53
2022.07.20
08:59
Forrás
MTI
De időnként még ennél is többen próbálkoznak átjutni a határon - mondta a magyar miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1-en.

Bakondi György jelentősnek és bonyolultnak nevezte a migrációs helyzetet, olyannak, amely láthatóan nem fog mérséklődni, sem pedig javulni. Szerinte a javulást az hozhatja el, ha az Európai Unió újraértékeli a migrációs politikáját és az embercsempészést nem bocsánatos bűnként kezeli. Bakondi közölte, az idén már 120 ezer embert és 900 embercsempészt fogtak el a határon. A migránsok száma megháromszorozódott, az embercsempészeké pedig megduplázódott egy évvel ezelőtthöz képest.

Százharmincöt illegális határsértőt tartóztatott le hajnalban a magyar rendőrség Szeged-Gyálarét és Ásotthalom külterületen. A bevándorlók ellenőrzésük során szír, indiai és pakisztáni állampolgárnak vallották magukat. A magyar rendőrök cseh és osztrák kollégáikkal, valamint a katonákkal és az ásotthalmi mezőőrökkel együttműködve tartóztattak föl őket, majd a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el velük szemben.

Magyarország
határsértő

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.