Ugrás a tartalomra
Zuzana Čaputová és Áder János
MTI/Bruzák Noémi

Magyarországra látogatott a szlovák köztársasági elnök

2019-07-11
13:54
2020-03-15
10:11
Forrás
MTI
Zuzana Čaputovát Áder János magyar köztársasági elnök fogadta.

A Sándor-palotában megtartott találkozón szó esett klímavédelmi, energetikai és migrációs kérdésekről is.

A magyar államfő először találkozott az elnöki tisztséget egy hónapja betöltő kollégájával. Áder János hangsúlyozta, egyetértettek abban, hogy az emberiség a klímavédelem területén az utolsó órában van. Zuzana Čaputová elmondta, kampányában tett ígéretéhez híven országa valamennyi lakosának, így a négyszázötvenezer magát magyarnak valló szlovákiai polgárnak is elnöke kíván lenni. Úgy fogalmazott, meggyőződése, hogy az a liberális demokrácia, amely mindenkinek garantálja a jogegyenlőséget, a kisebbségek védelmének is a leghatékonyabb eszköze.

Szlovákia
Zuzana Čaputová
Magyarország
Áder János

Most

07:10, Frissítve: 07:21

Ma van pünkösd vasárnapja

A Szentlélek eljövetelét ünneplik a keresztények. A pünkösd a húsvét és a karácsony után a harmadik legnagyobb keresztény ünnep.
21:20, Frissítve: 21:39

Sólymos László a Most-Híd új elnöke

Sólymos Lászlót, a Most-Híd korábbi alelnökét választották pártelnöknek a szlovák-magyar vegyespárt mai füleki kongresszusán - jelentette be a párt Facebook profilján.
20:56, Frissítve: 22:05

Irány a világűr!

Közép-európai idő szerint 21 óra 22 perckor lövik ki az Elon Musk által alapított SpaceX űrhajóját a NASA Kennedy Űrközpontból, a floridai Canaveral-ból.
19:37, Frissítve: 20:28

Teljes a káosz Minneapolisban

A hét elején történt rendőri brutalitás miatt utcai zavargások törtek ki. Minnesota állam kormányzója, Tim Waltz a Nemzeti gárda legmagasabb szintű mobilizációját rendelte el.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.