Ugrás a tartalomra

Maja Kocijančić: Nem létezik kettős mérce

2017.10.04
07:33
2024.03.19
08:36
Forrás
Tanjug
Katalóniára, pontosabban Spanyolországra másfajta normák vonatkoznak, mint Szerbiára és Koszovóra. A nemzetközi jog egyetemes, ezt pedig teljes mértékben tiszteletben tartja az Európai Unió.

Ezt nyilatkozta Maja Kocijančić, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselőjének szóvivője a Tanjugnak. Az Európai Bizottság minapi nyilatkozata alapján, mely szerint Koszovó és Katalónia esete "nem összehasonlítható egymással", a szóvivő hangsúlyozta, nem létezik kettős mérce.

Aleksandar Vučić szerb államfő korábban az Európai Bizottságot vonta kérdőre ezzel kapcsolatban, Ana Brnabić kormányfő pedig feltette a kérdést, hogy amennyiben a nemzetközi jog csak az EU országaira vonatkozik, milyen nemzetközi jog érvényes Szerbiára?

Maja Kocijancic
Európai Unió
Koszovó
Katalónia

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.