Ugrás a tartalomra

Május 31-e után lehet új kormányfője Szerbiának (videó)

2017.04.03
12:17
Május 31-e után kerül sor az új szerb miniszterelnök megválasztására – ezt tegnap este nyilatkozta Maja Gojković köztársasági házelnök
Május 31-e után kerül sor az új szerb miniszterelnök megválasztására – ezt tegnap este nyilatkozta Maja Gojković köztársasági házelnök. A leköszönő Tomislav Nikolić megbízatása ekkor jár le. A tegnap megválasztott Aleksandar Vučić pedig csak ezt követően folytat majd konzultációkat az új kormányfő személyéről a hatalmi többség pártjaival. A lehetséges utódokról a szerb média már hetekkel ezelőtt cikkezett. Az esélyesek között szerepelhet Zorana Mihajlović, a szerb kormány és a Szerb Haladó Párt alelnöke. Ivica Dačić neve is felmerült, aki már korábban ült a miniszterelnöki székben, azonban Rasim Ljajićról is szó esett már korábban. Az esélyesek között emlegetik még Dušan Vujović pénzügyminisztert, Nikola Selaković, korábbi igazságügyi minisztert továbbá Tomislav Nikolić leköszönő államfőt is. Május 31-ig azonban marad a találgatás. Nebojša Stefanović, belügyminiszter és a szerb kormány alelnöke mai nyilatkozatában elmondta, még nincsenek konkrétumok a kormányfői pozícióval kapcsolatban.



Nebojša Stefanović, belügyminiszter, Szerbia: „Még nem beszéltünk erről. Egy komoly kampányon vagyunk túl, ami több volt egy egyszerű kampánynál, egy programot mutattunk be Szerbiának. Mert egyedül Aleksandar Vučić mutatott fel olyan programot, amelyben vázolja azt, hogy hogyan lehet jobb az élet Szerbiában. Hogyan haladhatnak a szerbiaiak előre.”
Szerbia
Nebojša Stefanović
Maja Gojković
új kormányfő

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.