Ugrás a tartalomra

Marad a topolyai vezetés (videó)

2016.09.16
12:13
Nem lesznek változások a topolyai önkormányzat vezetésében - mondták a Pannon RTV-nek a hatalmi koalíció képviselői
Nem lesznek változások a topolyai önkormányzat vezetésében - mondták a Pannon RTV-nek a hatalmi koalíció képviselői. Egy internetes portálon megjelent cikkben arról számoltak be, hogy a Civil Polgárok Szövetségének három képviselője átigazolt a Szerb Haladó Párt soraiba. Topolyán a VMSZ-es Kislinder Gábor marad a polgármester. Dušan Uzelac, a Civil Polgárok Szövetségének listavezetője cáfolta, hogy ő és még két képviselőtársa belépett a Szerb Haladó Pártba. Állítása szerint egyelőre csak tárgyalásokat folytatnak ez ügyben. "Mi nem léptünk a Szerb Haladó Pártba, amennyiben folytatódik és amennyiben sikeresen zárulnak ezek a beszélgetések, úgymond most már tárgyalások, akkor esetleg annyi történhet, hogy a Szerb Haladó Párt képviselői csoportjához külön-külön egyénenként fogunk belépni." Nemanja Simović, a SZHP topolyai listavezetője befejezettnek tekinti ezeket a tárgyalásokat, melyek eredményeképp Dušan Uzelac, Skenderović Éva és Šupić Goran a Szerb Haladó Párt képviselői csoportjának tagjai lettek. Ezzel egyenlő számú képviselője lett a SZHP és a VMSZ képviselő-testületi csoportjának. "A Szerb Haladó Párt képviselői csoportja jelenleg 15 tagot számlál, ahogy a VMSZ is. Ami valóban fontos, és szeretném kiemelni, a Szerb Haladó Pártnak nem célja, hogy 16 vagy 17 képviselője legyen, vagy eggyel több , mint amennyi jelenleg a VMSZ-nek van, hogy ezzel megkérdőjelezzük a polgármester személyét. Nem, Kislinder Gábort teljes mértékben támogatjuk, mi szilárdan tartjuk magunkat az aláírt koalíciós szerződéshez, és ebben a tekintetben nem is tervezünk semmin változtatni."



Fremond Árpád, a VMSZ topolyai elnöke hangsúlyozta, hogy a választási eredmények számítanak továbbra is a topolyai önkormányzati vezetésben. "A koalíciós szerződésben a bejutási arányok, a bejutott mandátumszám az, ami mérvadó volt és mérvadó lesz az elkövetkező időszakban is itt Topolya Községben. Nem történhet meg az, hogy Topolyának nem VMSZ-es lesz a polgármestere és az, hogy átcsoportosulások vannak az önkormányzaton belül, semmilyen módon nem fog kihatni a tanácstagok számára sem és egyéb közvállalatok igazgatóinak az esetleges leváltására sem, úgyhogy a partneri viszony az megvan és ez az átcsoportosulás semmilyen módon nem fog kihatni a két párt együttműködésére." A jelenlegi felállás szerint a Vajdasági Magyar Szövetség és a Vajdasági Magyar Demokrata Párt 15, a Szerb Haladó Párt 15, a szocialisták vezette koalíciónak 4 képviselője van a KKT-ben. A Vajdasági Szociáldemokrata Liga és a Szociáldemokrata Párt koalíciójának, valamint a Magyar Mozgalom és a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége listájának 3-3 képviselője van. A Civil Polgárok Szövetségének képviselői csoportja megszűnt, Aleksandar Karabasil, a negyedik tag pedig független képviselő maradt.
VMSZ
Topolya
kkt
átigazolás
Szerb Haladó Párt
képviselői csoportok
Civil Polgárok Szövetsége

Most

09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.
07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.