Ugrás a tartalomra

McAllister: Szerbia folyamatos fejlődésének meglesz az eredménye

2018.05.24
19:53
2024.03.19
08:40
Forrás
Tanjug
David McAllister, az Európai Unió szerbiai jelentéstevője Aleksandar Vučić szerb államfővel tartott közös sajtótájékoztatót csütörtökön este Belgrádban.

McAllister szerint a Szófiában megtartott EU-Nyugat-Balkán találkozó sikeres volt, és azt mutatta, hogy a régió fontos az Uniónak. Vučić azt mondta, Szerbia számára az egyetlen problémát a Belgrád és Pristina közötti viszony jelenti. Az államfő hangsúlyozta Szerbia gazdasági eredményeit. Mint mondta, a fejlődés ütemét tekintve az ország az elsők között van a régióban.

David McAllister délután találkozott Ana Brnabić miniszterelnökkel, és elmondta, támogatja további csatlakozási fejezetek megnyitását Szerbia és az Európai Unió között.

Az Európai Unió és Szerbia viszonyáról, az ország integrációjához szükséges feladatokról, valamint a regionális lehetőségekről tárgyalt Jadranka Joksimović és David McAllister. Szerbia eurointegrációs minisztere köszönetét fejezte ki az Európai Parlament szerbiai jelentéstevőjének a támogatásért és az együttműködésért, amelyet az országnak nyújt az EU-ba vezető úton.

McAllister
Szerbia
Európai Unió
Brnabić
Joksimovic

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.