Ugrás a tartalomra

Megalakulásának 25-ik évfordulóját ünnepelte a VMSZ Újvidéki Városi Szervezete

2023.09.17
10:53
2023.09.17
16:30
Forrás
Pannon RTV
Ez alkalomból díszülést tartottak, amelyen díszokleveleket osztottak ki.

Megalakulásának 25-ik évfordulóját ünnepelte a Vajdasági Magyar Szövetség Újvidéki Városi Szervezete.

A VMSZ Újvidéki Városi Szervezetének 7 helyi szervezete van és közel 630 tagot számlál. Megalakulásakor igen nehéz időszakot élt meg a helyi magyar közösség - hangsúlyozta Galambos László, aki maga is az alapítók között szerepelt. Hozzátette, akkor nagy bátorság volt vállalni az újvidéki magyarság érdekképviseletét. A célok változatlanok maradtak. „A célok, azok én úgy gondolom, hogy ma is aktuálisak. Egy, hogy az újvidéki magyar közösséget minél jobban bekapcsoljuk a város közéletébe, a másik, hogy a VMSZ szerepvállalása olyan legyen, hogy az megfeleljen a magyar közösség elvárásainak.”

A jövőbeni tervek között változatlanul marad egyebek mellett az oktatás, művelődési és civil szervezetek megerősítése és minden olyan terület, ami az újvidéki magyarságának a mindennapjaihoz kapcsolódik - jelentette ki Újvidék Városi Szervezet elnöke, Vicsek Annamária. „Azok az eredmények, amiket az utóbbi időben felmutattunk, illetve azok amelyeket az elkövetkezendő időszakban folytatni szeretnénk, ezek mind-mind a tagokkal való rendszeres kapcsolattartásnak az eredménye, hiszen azokat a problémákat próbáljuk megoldani, amelyeket a tagok jeleznek számunkra.”

Az ülésen díszokleveleket is kiosztottak azoknak, akik 10, 20 és 25 éve tagjai a VMSZ városi szervezetének. Kovács Elvira, alelnök, VMSZ: „Én tudom, hogy egyáltalán nem volt egyszerű és hány évtizedes munka van az itteni tagjaink, illetve vezetőség, tisztségviselők múltjában ahhoz, hogy például megfogalmazódott az Európa Kollégium ötlete, hogy ma egyre több gyerek jár magyar tagozatra, úgy általános iskolában mint később.”

Az ünnepi díszülést kötetlen beszélgetés, ünnepi vacsora és mulatság követte a Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központban.

VMSZ
Galambos László
Vicsek Annamária

Most

07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.
14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.