Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bognár Róbert

Megalakulásának 25-ik évfordulóját ünnepelte a VMSZ Újvidéki Városi Szervezete

2023.09.17
10:53
2023.09.17
16:30
Forrás
Pannon RTV
Ez alkalomból díszülést tartottak, amelyen díszokleveleket osztottak ki.

Megalakulásának 25-ik évfordulóját ünnepelte a Vajdasági Magyar Szövetség Újvidéki Városi Szervezete.

A VMSZ Újvidéki Városi Szervezetének 7 helyi szervezete van és közel 630 tagot számlál. Megalakulásakor igen nehéz időszakot élt meg a helyi magyar közösség - hangsúlyozta Galambos László, aki maga is az alapítók között szerepelt. Hozzátette, akkor nagy bátorság volt vállalni az újvidéki magyarság érdekképviseletét. A célok változatlanok maradtak. „A célok, azok én úgy gondolom, hogy ma is aktuálisak. Egy, hogy az újvidéki magyar közösséget minél jobban bekapcsoljuk a város közéletébe, a másik, hogy a VMSZ szerepvállalása olyan legyen, hogy az megfeleljen a magyar közösség elvárásainak.”

A jövőbeni tervek között változatlanul marad egyebek mellett az oktatás, művelődési és civil szervezetek megerősítése és minden olyan terület, ami az újvidéki magyarságának a mindennapjaihoz kapcsolódik - jelentette ki Újvidék Városi Szervezet elnöke, Vicsek Annamária. „Azok az eredmények, amiket az utóbbi időben felmutattunk, illetve azok amelyeket az elkövetkezendő időszakban folytatni szeretnénk, ezek mind-mind a tagokkal való rendszeres kapcsolattartásnak az eredménye, hiszen azokat a problémákat próbáljuk megoldani, amelyeket a tagok jeleznek számunkra.”

Az ülésen díszokleveleket is kiosztottak azoknak, akik 10, 20 és 25 éve tagjai a VMSZ városi szervezetének. Kovács Elvira, alelnök, VMSZ: „Én tudom, hogy egyáltalán nem volt egyszerű és hány évtizedes munka van az itteni tagjaink, illetve vezetőség, tisztségviselők múltjában ahhoz, hogy például megfogalmazódott az Európa Kollégium ötlete, hogy ma egyre több gyerek jár magyar tagozatra, úgy általános iskolában mint később.”

Az ünnepi díszülést kötetlen beszélgetés, ünnepi vacsora és mulatság követte a Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központban.

VMSZ
Galambos László
Vicsek Annamária
Kovács Elvira

Most

15:50, Frissítve: 17:53

102-en vették át kollégiumi kulcsaikat

Összesen 102 elsőéves hallgató írta alá a beköltözési szerződést az Újvidéki Európa Kollégiumban. Ünnepi műsor is volt. Fremond Árpád az MNT elnöke az itthoni ösztöndíjlehetőségekre hívta fel a figyelmet.

Népszerű

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.