Ugrás a tartalomra
Tanjug/Anders Wiklund / TT via AP

Megbukott a svéd kormány

2021.06.21
16:41
Forrás
MTI
Elvesztette a személye elleni bizalmi szavazást a stockholmi parlamentben Stefan Löfven svéd kormányfő.

A szociáldemokrata politikusnak egy hete van, hogy hivatalosan is benyújtsa lemondását, és felkérje a parlament elnökét egy új kormány alakítására, vagy előrehozott választásokat hirdessen. Ő az első svéd kormányfő, akit az ellenzék mozdított el az ország éléről. A bizalmatlansági indítványt a Svéd Demokraták nevű radikális jobboldali párt nyújtotta be a parlamentnek még a múlt csütörtökön, miután a Baloldali Párt megvonta a külső támogatását a kormánykoalíciótól. A szélsőbalos párt azután döntött úgy, hogy nem szavaz a parlamenti többséggel nem rendelkező kormánypártokkal, hogy az módosítani akarta az albérleti törvényt. A vitatott javaslat az új építésű társasházakat kivonta volna a bérleti díjak központi szabályozása alól azzal, hogy lehetővé tette volna a bérbeadónak és a bérlőnek, hogy a bérleti díjról közvetlenül egyezzenek meg egymással.

Svédország
kormány

Most

22:42

Finisben Németországban a választási kampány

Utolsó hetéhez érkezett a német választási kampány, amelynek nagy kérdése, hogy ki lesz Angela Merkel utódja, de talán még ennél is fontosabb, hogy milyen pártok fogják alkotni a következő kormánykoalíciót Berlinben.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.