Ugrás a tartalomra

Megkezdik a csatlakozási tárgyalásokat Ukrajnával és Moldovával

2023.12.14
19:23
2023.12.14
19:36
Forrás
Pannon RTV
Az Európai Tanács úgy határozott, hogy megkezdi a csatlakozási tárgyalásokat Ukrajnával és Moldovával – írja X-oldalán közzétett közleményében Charles Michel, az uniós tagállamok állam- és kormányfőit tömörítő Európai Tanács elnöke.

Ezen kívül Michel azt is bejelentette, hogy az Európai Tanács úgy határozott, hogy megadja a tagjelölti státuszt Grúziának, míg Bosznia-Hercegovinának abban az esetben, ha eléri a tagsági kritériumoknak megfelelő szükséges szintjét.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök elhagyta a termet, miközben a vezetők az Ukrajnával folytatandó csatlakozási tárgyalások megkezdéséről döntöttek – közölte három uniós diplomata a The Guardiannal. Orbán Viktor közben a Facebookon az elmúlt percekben közzétett videóban megismételte álláspontját, miszerint Ukrajna nem áll készen az EU-csatlakozási tárgyalások megkezdésére. A csatlakozási tárgyalások megnyitása Kijevvel a jelenlegi körülmények között „irracionális” – mondta a magyar vezető. Hozzátette, hogy a másik 26 tagállam ragaszkodott ahhoz, hogy megtegye a lépést az Ukrajnával való tárgyalások megkezdésére. Emiatt Magyarország úgy döntött, hogy a 26-ok a saját útjukat járhatják, miközben távol marad a döntéstől - húzta alá Orbán.

Európai Tanács
csatlakozás
csatlakozási tárgyalás
Ukrajna
Moldova
Charles Michel

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.