Ugrás a tartalomra
Pixabay/arembowski

Megnyithatja a négyes klasztert Szerbia

2021.12.07
12:25
Forrás
Tanjug
Szerbia zöld utat kapott, megnyithatja a négyes klasztert az uniós csatlakozási folyamat részeként - tudta meg a Tanjug.

Az EU összes tagállama egyetértését fejezte ki az újabb fejezetrész megnyitásával kapcsolatban. Ez jellemzően környezetvédelmi kérdéseket tartalmaz.

A klaszter megnyitásának megerősítése december 14-én lesz Brüsszelben, amikor megtartják az EU-Szerbia kormányközi konferenciát. A korábbi bejelentések szerint ezen részt vesz majd Ana Brnabić szerb kormányfő és Jadranka Joksimović illetékes miniszter is.

klaszter
Szerbia
EU
Európai Unió
csatlakozás

Most

22:34

Európában sokan szeretnének űrhajósok lenni

Csaknem 23 600-an jelentkeztek űrhajósnak az Európai Űrügynökség (ESA) felhívására, közülük 1391 jelentkező jutott át az első pályázati fordulón - közölte a párizsi központú nemzetközi kormányközi szervezet.
21:12

Sok a temetés, gond van a koporsóellátással

Nőtt a kereslet és csökkent az ellátás üteme – sok mindenre igaz ez az elmúlt időszakban, és így van ez a temetkezéseknél is. Vajdaságban a temetkezési vállalkozásoknak jóval előre kell tervezniük, nehogy koporsó nélkül maradjanak.
19:46, Frissítve: 19:56

Kézilabda Eb: Nem sikerült a továbbjutás

Igazi parázs mérkőzést játszott a magyar és az izlandi kézilabda válogatott. Az Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában Magyarország legjobbjai egy góllal (30:31) kikaptak északi ellenfelüktől.

Népszerű

Egész pontosan kik igényelhetik a 100 eurót?

A 100 eurós támogatásra jogosult legfiatalabb polgárok azok, akik 2022. január 13-án, vagyis ma töltik be a 16. életévüket, a legidősebbek pedig azok, akik január 14-én töltik be a 30. életévüket.

Kombinált oktatás hétfőtől?

Hétfőn visszatérnek az iskolapadba a vajdasági általános iskolások – így határozott a járványhelyzetet követő tanügyi csapat.