Ugrás a tartalomra

Megoldódhatnak a svájci frank alapú hitelesek problémái?!

2019.03.28
16:03
2024.03.19
08:45
Forrás
Tanjug/Szerbiai RTV
A szerb állam megpróbál megoldást találni a svájci frank alapú hitelesek számára - jelentette ki Aleksandar Vučić szerb államfő, miután személyesen is találkozott a Belgrádban tüntető hitelesekkel.

Vučić elmondta: megoldásként az is felmerülhet, hogy az állam a saját terhére veszi át az érintett polgárok problémáit, illetve lehetséges az is, hogy a svájci frank alapú hiteleket euróra váltanák át. A szerb elnök kiemelte: az állam egyeztetni fog a bankokkal és legkésőbb jövő pénteken felajánl valamilyen megoldást a probléma kezelésére. A hiteleseket arra kérte, addig hagyják abba a tüntetéseket, illetve várják meg az egyeztetések kimenetelét.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Készen állunk beszélgetni arról, hogyan segítsünk ezeknek az embereknek, akik összesen mintegy 16 800 bírósági pert indítottak. Azokról az emberekről van szó, akiknek svájci frankban számolják el a hitelüket. Meglátjuk, hogyan lehetne ezeket eurós hitelre átváltani. Nem lehet az ügyet csak a bankokra átruházni, mivel azzal kockáztatnák a hírnevüket, illetve Szerbia pénzügyi rendszerében is káosz keletkezne. Azt kell megtudnunk, az állam ezt hogyan vállalhatja magára, illetve mit tud tenni a helyzet rendezése érdekében.”

svájci frank
hitel

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.