Ugrás a tartalomra

Megszűnt az összes államtitkár megbízatása az új szerb kormány létrejöttével

2017.07.05
12:42
2024.03.19
08:50
Az Aleksandar Vučić vezette kormánynak 50 államtitkára volt 16 minisztériumban.

A legtöbb államtitkár, szám szerint hat, a munkaügyi, foglalkoztatási és szociális kérdésekkel foglalkozó minisztériumban volt, és öt-öt államtitkára volt a mezőgazdasági, valamint az építésügyi, közlekedési és infrastrukturális minisztériumnak.

Tárcánként négy államtitkára volt a pénzügyi, az egészségügyi, az oktatási valamint az államigazgatási és helyi önkormányzati minisztériumnak. Három-három államtitkára volt a gazdasági minisztériumnak, a belügyminisztériumnak, valamint a kereskedelmi, idegenforgalmi és telekommunikációs minisztériumnak. Az igazságügyi, az energetikai és a külügyi tárcának pedig két-két államtitkára volt. Egy-egy államtitkára volt a védelmi, a művelődési, valamint a sport és ifjúsági minisztériumnak, írja a B92.

A döntés a Hivatalos Lapban is megjelent. Hamarosan kinevezik az új államtitkárokat. Korábban Pásztor Bálint, a VMSZ-DCSP köztársasági parlamenti frakcióvezetője azt nyilatkozta, hogy a magyar pártnak ugyanannyi, vagyis 4 államtitkárja lesz.

 

Ana Brnabić
államtitkárok

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.
17:13, Frissítve: 18:46

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.