Ugrás a tartalomra

Megvan a miniszterjelöltek névsora

2012.07.22
18:09
A Szerbiai Szocialista Párt és a Szerb Haladó Párt is elnökségi ülést tartott, ahol döntés született a pártok lehetséges minisztereiről
A Szerbiai Szocialista Párt és a Szerb Haladó Párt is elnökségi ülést tartott, ahol döntés született a pártok lehetséges minisztereiről. A haladók a honvédelmi miniszteri és az első miniszterelnök-helyettesi posztra Aleksandar Vučićot, a párt megbízott elnökét jelölik, aki az ülés után elmondta: a párt nem csak része, hanem meghajtóereje is az alakuló kormánynak. A Szerbiai Szocialista Párt a miniszterelnöki szék várományosát, Ivica Dačićot jelölte a belügyminiszteri posztra.



A Szerb Haladó Párt gyűlésén bejelentették: a külügyminiszter Mrkić Milan, az Igazságügyi Minisztérium vezetője pedig Nikola Selaković lehet. A Mezőgazdasági, Erdészeti és Vízgazdálkodási Minisztérium élén Goran Knežević állhat. Az energetikai, fejlesztési és környezetvédelmi kérdésekért Zorana Mihajlović felelhet. A művelődéssel, tájékoztatássál és a diaszporával Borislav Petkovićot, a bányászattal és területrenedezéssel Milan Bačevićet bízhatják meg. Az ifjúsági és sportminiszteri poszt várományosa Alisa Marić. Nebojša Stefanović pártalelnököt jelöli a Szerb Haladó Párt a házelnöki posztra a parlamentben – nyilatkozta Aleksandar Vučić, az SZHP megbízott elnöke. A haladók a parlament titkárának Jana Ljubičićot jelölnék. Vučić szerint Jorgovanka Tabaković, a párt egyik alelnöke a kormányban fontos pozíciót fog betölteni, azonban nem árult el a részleteket. Aleksandar Vučić, a Szerb Haladó Párt elnöke az ülés után kitért arra is, hogy az új kormányban párttól és politikai meggyőződéstől függetlenül mindenki egyenrangú lesz. Senki sem kap politikai védelmet. A Szerbiai Szocialista Párt elnökségi ülésén a miniszterelnöki szék várományosaként Ivica Dačićot jelölték a belügyminisztéri posztra. Az oktatási-, tudományügyi és technológiai fejlesztési kérdések kezelésével Žarko Obradovićot, a közlekedéssel Milutin Mrkonjićot, az egészségügy irányításával pedig Slavica Đukić Dejanovićot bíznák meg. A munkaügyi és szociálpolitikai miniszter Jovan Krkobabić lehet. Ivica Dačić szerint az, hogy az SZSZP 12 év után újra miniszterelnököt adhat az országnak, hatalmas kihívás elé állítja a párt vezetőit.
miniszterek
új szerb kormány

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.
17:13, Frissítve: 18:46

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.