Ugrás a tartalomra

Miroslav Lajčak ismét Belgrádban

2023.08.30
07:38
Forrás
Szerbiai RTV
Aleksandar Vučić szerb elnök ma találkozik Miroslav Lajčakkal, az Európai Unió Belgrád és Pristina, valamint más nyugat-balkáni regionális platformok párbeszédeiért felelős különleges képviselőjével.

A találkozóra 12 órakor kerül sor a Szerb Köztársaság Főtitkárságának irodájában, majd ezt követően sajtóközleményt adnak ki. Bár a találkozó részleteit nem közölték, az biztos, hogy az egyik fő témája a hónapok óta tartó koszovói válság lesz, és a találkozó része az úgynevezett brüsszeli politikai párbeszédnek is. Lajčaknak ez a harmadik látogatása ezen a nyáron Belgrádban.

Miroslav Lajčak
Európai Unió
Belgrád-Pristina párbeszéd

Most

14:04, Frissítve: 14:12

Elhunyt Czakó Gábor, író

A vajdasági gyökerekkel is rendelkező, Kossuth- és József Attila-díjas író, kritikus, nyelvrégész, a nemzet művésze szerdán hajnalban, hosszú betegség után halt meg életének 82. évében.
13:11, Frissítve: 13:21

Tizenhatan vehették át diplomájukat Zentán

A kertész- és mezőgazdasági mérnök szakon végzett hallgatók diplomaosztóját a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Zentai Konzultációs Központjában tartották. Az eseménynek a Pro Scientia Naturae Alapítvány Oktatási Központja adott otthont.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.