Ugrás a tartalomra

Mogherini ma Koszovóba látogatott (videó)

2017.03.04
12:18
Federica Mogherini Belgrád és Tirana után Koszovóba is ellátogatott
Federica Mogherini Belgrád és Tirana után Koszovóba is ellátogatott. Az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője Pristinában a koszovói intézmények szerb és albán képviselőivel is találkozott. Mogherini Mitrovica északi és déli részének polgármestereivel is tárgyal. Az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője egy év alatt már másodszor jár Koszovóban. A szerb és a albán fél is fontosnak tartja Federica Mogherini látogatását, mivel ő vezeti Brüsszelben a Belgrád és Pristina közötti párbeszédet. Federica Mogherini, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője: „Mindig megtiszteltetés visszajönnöm ide. Ma reggel nagyon jó találkozónk volt a miniszterelnökkel, az államfővel a parlamenti házelnökével. Később pedig az ország politikai vezetőivel találkozom. Ez nem csak egy látogatás Koszovóban, a mandátumom két éve alatt, hanem a nyugat-balkáni régióban tett látogatásom egy állomása. Most, amikor a térség ilyen nagy feszültségeknek van kitéve, fontosnak tartom, hogy az Európai Unió egyértelmű üzenetét hozzam el, Koszovóba is ezzel az üzenettel érkeztem ma, miszerint az EU érdeke is, ahogy a régióban és Koszovóban élőknek is érdeke, hogy folytatni kell az Európai Unióba vezető úton való haladást, olyan gyorsan, ahogyan lehet.”



Koszovó
Federica Mogherini

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.