Ugrás a tartalomra

MRM: Együtt a temerini fiúk ügyében

2012.09.17
20:15
Kerekasztal-megbeszélésre hívja az összes délvidéki magyar és magyarországi parlamenti párt vezetőjét a Magyar Remény Mozgalom, hogy közösen lépjenek fel az elítélt temerini fiúk érdekében
Kerekasztal-megbeszélésre hívja az összes délvidéki magyar és magyarországi parlamenti párt vezetőjét a Magyar Remény Mozgalom, hogy közösen lépjenek fel az elítélt temerini fiúk érdekében. Az MRM azt szeretné, ha együttesen kérvényeznék a kegyelmet Tomislav Nikolić szerb államfőnél. A találkozót október 12-re tervezik a szabadkai Szabadegyetemen. A Magyar Remény Mozgalom lakossági fórumán a helyi problémák megoldására helyezték a hangsúlyt. A szabadkai politikai helyzet megvitatása mellett viszont a temerini fiúkról is szó esett.



„A vajdasági magyar politikum és a civil közélet már eddig is sokat tett az öt elítélt magyar fiatalember ügyében” - emelték ki a jelenlévők. „Az egyedüli jogorvoslat az elnöki kegyelem” - mondta László Gyula, az MRM önkormányzati képviselője. László Gyula szerint: „a legfontosabb az, hogy összmagyar összefogás legyen a kérdésben, azaz közös politikai akarat.”  
mrm
temerini fiúk
kerekasztal-megbeszélés

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.