Ugrás a tartalomra

Munkamegbeszéléseken vett részt Vučić Bosznia-Hercegovinában

2024.04.16
14:56
2024.04.16
16:13
Forrás
Pannon RTV
Ezt követően részt vett a 25. Nemzetközi Vásár megnyitóján.

Munkamegbeszéléseken vett részt Aleksandar Vučić szerb államfő Bosznia-Hercegovinában. Mostarban Miroslav Lajčakkal, a Belgrád és Pristina közötti párbeszédért felelős uniós különmegbízottal egyeztetett, majd Bilećaba látogatott, ahol az önkormányzat képviselőivel tárgyalt.

Hatalmas tömeg és a Budućnost óvoda gyermekei népviseletbe öltözve fogadták a szerb államfőt, a boszniai Szerb Köztársaság elnökét és a szerb miniszterelnököt Bilećaban. Aleksandar Vučić először látogatott el a városba, hogy az önkormányzat képviselőivel tárgyaljon. Bileća polgármestere a megbeszélést követően elmondta, Szerbia pénzügyi támogatással segíti az önkormányzatot, amely komoly anyagi gondokkal küzd.

Veselin Vujović, polgármester, Bileća: „Az elkövetkező napokban mintegy 500 ezer eurót utal át a szerb kormány az önkormányzatnak. Az elkövetkező időszakban Szerbia részt vesz a városunk támogatásában, a pénz egy részét az óvoda bővítésére, a városi könyvtár felújítására, valamint Baljci Község vízellátási munkálatainak folytatására fordítják. Ez lesz a következő időszakban.”

A munkalátogatás részeként Vučić a Belgrád és Pristina közötti párbeszédért felelős uniós különmegbízottal is tárgyalt. Szerbia továbbra is a béke és stabilitás megőrzését tartja szem előtt, felelősségteljes politikát folytatva, ugyanakkor nem hátrál meg, ha a szerb nép biztonságáról és védelméről van szó - szögezte le a szerb államfő.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Remélem, hogy a jövőben több őszinteségünk lesz egymás iránt, a szerb és a horvát, ilettve a szerb és a bosnyák nép között is. Más kapcsolatokról nem szívesen beszélnék, mert hiszek abban, hogy együtt tudunk élni, gyorsabban tudunk fejlődni. Azt hiszem, mi sem vagyunk rosszabbak a többieknél, akik végső soron oktatóink és mentoraink lennének.”

A boszniai Szerb Köztársaság függetlensége a válasz a Srebrenicáról szóló határozatra - jelentette ki Milorad Dodik. A boszniai Szerb Köztársaság elnöke szerint a bosnyák muszlim elit komoly öngólt adott a határozattal, ami nem az együttélésre, hanem az azonnali elválásra szólít fel.

A politikusok részt vettek a régió egyik legjelentősebb vásárán is, amelyen 20 ország képviselteti magát. Szerbiából 26 cég van jelen. Az eseményen a szerb államfő meglátogatta a magyar standot is, ahol üdvözölte a képviselőket.

Aleksandar Vučić
Veselin Vujović
Bosznia-Hercegovina

Most

20:54

Kiránduljunk a Fruška gorára!

A hétvégén a hagyományos Fruška gora-i maraton zajlott, pár nappal később pedig már a majálisra készülnek a Fruška Gora Nemzeti Parkban és más kirándulóhelyeken is Újvidék környékén.
19:49, Frissítve: 20:12

A muzslyai nyugdíjasok majálisozása

Muzslyán két nyugdíjas egyesület működik. Együtt több mint háromszáz tagjuk van és közös otthonuk az egyik legmozgalmasabb hely Muzslyán. Így lesz ez május elsején is. Az előkészületek már ma délután elkezdődtek.
18:04, Frissítve: 19:36

Május elsején lép pályára a Spartacus

A pancsovai Železničart fogadja a szabadkai Spartacus labdarúgó klub a szerbiai labdarúgó szuperliga 33. fordulójában. A mérkőzés este fél hétkor kezdődik a Városi Stadionon.
17:40, Frissítve: 17:53

Aki bús szívvel énekelt

Ötven éve, harminc éves korában hunyt el az egyik legnagyobb és legtehetségesebb magyar énekes: Szécsi Pál.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.