Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

Nagykikindán zárta észak-bánáti körútját a szerb kormányfő

2021.10.22
18:43
2021.10.22
19:02
Forrás
Pannon RTV
Ana Brnabić ígéretet tett, hogy a kormány a jövőben is jelentős eszközöket fordít majd a régió fejlesztésére.
Pannon RTV/Csipak Edvin

Nagykikindán folytatódnak a megkezdett projektek, mint a kórház felújítása, de tervben van egy új ipari park létrehozása, a vízgyár kiépítése, valamint hamarosan megkezdik a Zombor-Nagykikinda gyorsforgalmi út építésének munkálatait.

Pannon RTV/Csipak Edvin

A szerb kormányfő Nagykikindán először az ipari parkba látogatott el, a francia Mecafor Products szerbiai gyártási üzemébe, ahol 2016 óta készítenek különleges gépkocsi-, tavaly óta pedig a szerb állam egymillió-húszezer eurós szubvenciójának köszönhetően repülőgép alkatrészeket is. A gyárban speciális számítógépes beállítással érik el, hogy az elkészített alkatrészek a legprecízebbek legyenek. Tervezik még egy ipari park létesítését Nagykikindán, de folytatódnak a megkezdett beruházások is - mondta az Ana Brnabićtyal közösen tartott sajtótájékoztatón Nikola Lukač, az észak-bánáti város polgármestere.

„A megkezdett projektekre, mint amilyen a Nagykikindai Közkórház felújítása, a vízgyár építése, amely a következő időszakban kezdődik, és a Zombor-Nagykikinda gyorsforgalmi út építése, amely ennek a régiónak, és Nagykikinda városának nagyon sokat jelent majd, és növeli a befektetési lehetőségeket, tehát mindezekre közös erővel találunk majd pénzeszközöket, az új ipari park létesítésére is, ezzel pedig újabb külföldi és hazai befektetőket vonzunk ide.”

Pannon RTV/Csipak Edvin

A szerbiai polgárokkal és az egészségügyi dolgozókkal való törődés kapcsán különös jelentőséggel bírnak az egészségügyi intézmények korszerűsítései, köztük a Nagykikindai Közkórház felújítása is - fogalmazott a szerb kormányfő.

„Szeptember 27-én indultunk el a munkálatok első fázisával, ami mintegy 334 millió dinár értékű beruházás. Lassan előkészítjük a második fázist is, úgyhogy arra számítok, hogy már 2022 október végére befejeződhet az első fázis, és egyidejűleg már a második fázis is elindul. Ez az egyik dolog, ami a szerb kormány munkájának fókuszában van, ami számunka rendkívül jelentős, mert a polgáraink ezt megérdemlik, és az egészségügyi dolgozóink is megérdemlik.”

Ana Brnabić végül a felújított nagykikindai kultúrközpontot is meglátogatta, ahol alkalmi hangversenyt adtak a tiszteletére, valamint a kézműves szakosztályok és a néptáncosok tagjaival is elbeszélgetett. Ígéretet tett, hogy a művelődési egyesületek munkáját is a jövőben nagyobb összeggel támogatja majd az állam.

Nagykikinda
Ana Brnabić
Nikola Lukač

Most

Népszerű