Ugrás a tartalomra

Nataša Kandić: az ügyészség nyugtalanságot kelt

2012.09.11
18:45
Az Emberi Jogi Alap elnöke, Nataša Kandić szerint a szervkereskedelemben tevőlegesen is részt vevő tanú vallomásának közzététele megengedhetetlen
Az Emberi Jogi Alap elnöke, Nataša Kandić szerint a szervkereskedelemben tevőlegesen is részt vevő tanú vallomásának közzététele megengedhetetlen. Nataša Kandić egyébként nem is tartja hitelesnek a Szerbiai RTV-ben hétfőn közölt felvételt. Azt mondta: „Az ilyen felvételek közzétételével az ügyészség nyugtalanságot kelt a nyilvánosság és az eltűntként nyilvántartott személyek családjának körében egyaránt.” Hozzátette, amennyiben az ügyészség valóban komoly állami intézmény lenne, akkor együtt dolgozna az EU csapatával, hogy együtt azonosítsák azokat az orvosokat, akik – ha hinni lehet a tanúnak – a szervek eltávolításában illetve árusításában közreműködtek, illetve koordinálták a munkát. Az Emberi Jogi Alap nyilvántartása szerint 530 szerb vagy roma polgárt nyilvánítottak eltűntnek. (Beta) * A szerb kormány Koszovó-ügyi Irodájának igazgatója szerint egy védett tanú vallomása miatt a nemzetközi ügyészség vizsgálata új lendületet kaphat a koszovói szervkereskedés ügyében. Aleksandar Vulin elmondta: a vallomás nyomást gyakorolhat az illetékes szervekre, fény derülhet az igazságra az eltűnt, elrabolt koszovói szerbekkel kapcsolatban.
Koszovó
natasa kandic
ügyészség
szervkereskedelem

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.