Ugrás a tartalomra

NATO-főtitkár: Generációnk legveszélyesebb kihívásával állunk szemben

2022.02.23
21:06
2022.05.12
10:17
Forrás
MTI
Oroszország átrendezi az egész globális biztonsági szerkezetet - mondta Stoltenberg.

Generációnk legveszélyesebb kihívásával állunk szemben az európai biztonság szempontjából, nagyra becsült partnerünk, Ukrajnát továbbra is közvetlenül fenyegeti Oroszország - jelentette ki Jens Stoltenberg, NATO-főtitkár mai videóüzenetében, a szervezet jövőbeli stratégiai koncepciójáról szóló hágai konferencián. A NATO-főtitkár elmondta: a szövetségesek egységesen, teljes mértékben támogatják Ukrajna területi integritását a nemzetközileg elismert határain belül, és továbbra is politikai, gyakorlati és pénzügyi támogatást nyújtanak Kijevnek.

Stoltenberg hangsúlyozta: ennek a válságnak nagy a tétje, a konfliktus valós. Oroszország erőszakot alkalmaz, nemcsak azért, hogy átrajzolja a határokat Európában, hanem azért is, hogy átrendezze az egész globális biztonsági szerkezetet. Stoltenberg leszögezte: a NATO szorosan együttműködik az EU-val az Oroszország elleni szankciók koordinálásában.

Jens Stoltenberg
orosz-ukrán
NATO

Most

16:51, Frissítve: 18:19

Deli: mi a béke pártján vagyunk

Június 9-én, vagyis egy hónap múlva európai parlamenti választásokat tartanak. A voksolásnak nagy tétje van, mivel az eredmények hatással lesznek az EU lakosságára, de a vajdasági magyarság életére is.

Népszerű

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.