Ugrás a tartalomra

Nem csökken a feszültség Koszovóban, újabb letartóztatások

2023.09.26
08:54
2023.09.26
11:37
Forrás
Szerbiai RTV
Nem csökken a feszültség Koszovóban a helyi szerbek és a koszovói rendőrség hétvégi összetűzése után. Banjska falu továbbra is hatósági blokád alatt van.

Az összecsapásban 4 támadó és 1 rendőr meghalt. Újabb 3 szerbet tartóztattak le az éjjel a településen - közölte a szerb kormány Koszovó-ügyi Irodája. A Jarinje és a Brnjak átkelők továbbra is zárva vannak Közép-Szerbia irányából az adminisztratív határon, úgy ahogy a Banjska felé vezető utak is. Koszovóra csak a Merdare adminisztratív átkelőn lehet belépni.

Az éjszaka folyamán a kialakult helyzetről és a lehetséges intézkedésekről egyeztetett Aleksandar Vučić szerb elnök és Ana Brnabić miniszterelnök.

A szerb államfő az amerikai, a brit, a francia, az olasz és a német nagykövettel, valamint az Európai Unió küldöttségének vezetőjével tárgyal majd még a nap folyamán.

Koszovó
feszültség
Banjska

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.