Ugrás a tartalomra

Nem csökken a feszültség Oroszország és Ukrajna között

2022.01.19
13:32
Forrás
Szerbiai RTV, hvg.hu
Becslések szerint az oroszok nagyjából 100 ezer katonát vezényeltek ki az ukrán határra, amit az amerikai Fehér Ház tegnap „szélsőségesen veszélyes helyzetnek” nevezett.

Az orosz fél továbbra is kitart amellett, hogy nem tervezi Ukrajna lerohanását, de az Egyesült Államok szerint valójában bármelyik pillanatban megindíthatja a támadást. Az aggodalmakat fokozza, hogy Fehéroroszországba is orosz katonák érkeztek, hogy közös hadgyakorlaton vegyenek részt a belarusz haderővel. Ma reggel megérkezett az ukrán fővárosba Antony Blinken amerikai külügyminiszter, hogy a fokozódó ukrán–orosz helyzet miatt egyeztessen – írja a BBC. Recep Tayyip Erdogan török elnök is bejelentette, meghívta Ankarába Volodimir Zelenszkij ukrán és Vlagyimir Putyin orosz elnököt. Törökország kész mindent megtenni annak érdekében, hogy csökkenjen a feszültség Ukrajna és Oroszország között, közölte Erdogan szóvivője.

Oroszország
Ukrajna

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.