Ugrás a tartalomra

A Német Szociáldemokrata Párttal tárgyal Angela Merkel

2017.11.27
15:01
2024.03.19
08:51
Forrás
MTI
A kormányalakítás lehetőségének megvitatásáról szóló tárgyalásra hívta a Német Szociáldemokrata Pártot ma Angela Merkel kancellár.

A kormányalakítás lehetőségének megvitatásáról szóló tárgyalásra hívta a Német Szociáldemokrata Pártot ma Angela Merkel kancellár, a Kereszténydemokrata Unió elnöke. A párt elnökségi ülése után tartott berlini tájékoztatóján hangsúlyozta, hogy a CDU és a bajor testvérpárt, a Keresztényszociális Unió szövetsége hajlandó "komoly, elkötelezett és tisztességes" tárgyalást kezdeni a szociáldemokratákkal a 2013-ban kezdett kormányzás folytatásáról. Mint mondta, Németországnak stabil kormányra van szüksége. Az Európai Unió előtti kihívások megválaszolásához és a nagy nemzetközi válságok megoldásához is elengedhetetlen, hogy Németország megőrizze cselekvőképességét - húzta alá Angela Merkel. 

Német Szociáldemokrata Párt
Angela Merkel
kormányalakítás

Most

13:30, Frissítve: 13:52

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.