Ugrás a tartalomra

Németh Zsolt: „nem Észak-Koszovó felosztása a megoldás”

2012.09.11
08:58
Magyarország Külügyminisztériumának parlamenti államtitkára hétfőn találkozott Atifete Jahjaga koszovói államfővel és Slobodan Petrović miniszterelnök-helyettessel
Magyarország Külügyminisztériumának parlamenti államtitkára hétfőn találkozott Atifete Jahjaga koszovói államfővel és Slobodan Petrović miniszterelnök-helyettessel. Németh Zsolt Pristinában részt vett az Ahtisaari-terv végrehajtását segítő Nemzetközi Irányító Csoport záróülésén, valamint a koszovói parlament ünnepélyes ülésén. A politikus szerint azzal, hogy befejezték Koszovó függetlenségének ellenőrzését, egy teljes jogú, független, demokratikus állammal gyarapodott Európa. A magyar-albán barátság jelentőségét hangsúlyozva úgy fogalmazott: Magyarország elkötelezett a két ország közötti kapcsolatok fejlesztése és a koszovói szuverenitás támogatása mellett. Ugyanakkor felhívta a figyelmet a koszovói-szerb párbeszéd jelentőségére és a koszovói szerb kisebbség helyzetének megnyugtató rendezésére. Az államtitkár szerint nem Észak-Koszovó felosztása jelenti a megoldást, hanem a szerbek által lakott régió területi autonómiája Koszovón belül. Mint ismeretes, az ENSZ megbízására 2005-ben Martti Ahtisaari finn diplomata dolgozta ki azt a tervet, amely a túlnyomó többségében albánok lakta Koszovó nemzetközi felügyelet alatti függetlenségét irányozta elő.
Koszovó
Németh Zsolt

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.