Ugrás a tartalomra

A nemzeti kisebbségeket érintő kérdésekről tárgyaltak Belgrádban

2019.11.14
15:50
2019.11.14
18:26
Forrás
Pannon RTV
A tavalyi nemzeti tanácsi választások óta először találkoztak a kisebbségi nemzeti tanácsok vezetői az illetékes miniszterrel, Branko Ružićtyal.

Áttekintették az elmúlt egy év eseményeit és legfontosabb kérdéseit, megosztották egymással a pozitív tapasztalatokat, de foglalkoztak azokkal a problémákkal is, amelyekkel a nemzeti kisebbségeknek nap mint nap szembe kell nézniük. A találkozón a Magyar Nemzeti Tanács elnöke is részt vett. Hajnal Jenő a Pannon RTV-nek elmondta: felmerült a magyar nyelvű tankönyvek és dokumentumok, a tájékoztatás és az oktatás kérdése is. Hozzátette: a kisebbségi alap jövő évi központi támogatása az oktatásra terjed majd ki.

Hajnal Jenő, elnök, MNT: „Ugyanakkor, amit nagyon fontosnak tartottunk, a hivatalos nyelvhasználaton belül különösen az ügynökségek és az egyéb állami szervekhez közel álló tevékenységekben látjuk annak a hiányát, a kataszterre, ha gondolunk, az anyakönyveztetésre, és számos más olyan kérdést szeretnénk a jövőben részletesebben kibontani. Mindezt most egy kicsit előkészítettük, hiszen a várható köztársasági kisebbségi tanács ülésén kell majd minderről részletesebben szólni.”

Branko Ružić
Hajnal Jenő
Magyar Nemzeti Tanács

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.