Ugrás a tartalomra

Nenad Čanak: Szerbia szíve ma külföldön van (videó)

2017.03.14
15:57
A szerbiai fiatalok többségét a szíve külföldre húzza - jelentette ki Nenad Čanak, a Vajdasági Szociáldemokrata Liga elnökjelöltje
A szerbiai fiatalok többségét a szíve külföldre húzza - jelentette ki Nenad Čanak, a Vajdasági Szociáldemokrata Liga elnökjelöltje. Szerinte az országból az elmúlt tíz évben több mint 300 000 fiatal ment el. Hozzátette, elmennek az orvosok, a mérnökök és a tanárok, velük együtt pedig távoznak családjaink. Čanak sajtótájékoztatóján hozzátette, ennek egy oka van, mégpedig az, hogy Szerbiában nem látnak jövőt, nincs jövőképük.



Nenad Čanak, államfőjelölt, Vajdasági Szociáldemokrata Liga: „Hamarosan nem lesz senki, aki építsen, hogy meggyógyítson bennünket vagy megdolgozzon a nyugdíjért. Szerbia szíve ma külföldön van. Azok a fiatalok, akik itt maradnak a falvakban, a nagyobb városokban munkát keresnek, a legtöbben Belgrádban. Ezért az iskolák, a falvak, a városok üresek. Az ország valódi decentralizációja nélkül mindezt nem lehet megállítani.”
elnökjelölt
Nenad Čanak

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.