Ugrás a tartalomra

„Növelte támogatóinak számát a Vajdasági Magyar Szövetség”

2023.12.19
10:34
2024.04.17
13:33
Forrás
Pannon RTV
Az eddigi adatok szerint 6 képviselőjük lesz a szerbiai parlamentben - nyilatkozta dr. Pásztor Bálint, a VMSZ megbízott elnöke a Szabadkai Magyar Rádió reggeli műsorában.

A Vajdasági Magyar Szövetség valóban győzött a szerbiai választásokon, mert köztársasági szinten sikerült megőrizni, sőt növelni a párt támogatottsági szintjét - nyilatkozta a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában dr. Pásztor Bálint. A VMSZ megbízott elnöke elmondta, hogy szavazatszám tekintetében számos köztársasági szintű párttól, politikai szereplőtől sikerült jóval több voksot szerezniük.

Olyanokat előztek meg mint Vuk Jeremić, vagy Čedomir Jovanović tömörülései, vagy a Szerb Radikális Párt. Ez pedig egy regionális magyar párt számára győzelmet jelent - fogalmazott a politikus.

Dr. Pásztor Bálint, megbízott elnök, VMSZ: „A Vajdasági Magyar Szövetségre minimum 64 ezren adták le a voksukat. Ami azt jelenti, hogy a másfél évvel ezelőtti parlamenti választásokhoz képest 4 ezerrel szereztünk több szavazatot. Ami azt jelenti, hogy abszolút értelemben is növelni tudtuk a szavazatszámunkat. Ez azért fontos, mert folyamatosan vannak olyan károgók akik azt mondják, hogy nincs már itt senki, senki nem érdeklődik már a vajdasági magyar közösség jövője iránt, le mondhatunk magunkról, le kell mondanunk magunkról. Mi úgy gondoljuk a Vajdasági Magyar Szövetségnél, hogy nem szabad nem, hogy lemondani a magyar közösségről hanem megtorpanni és elbizonytalanodni sem.”

Dr. Pásztor Bálint elmondta, hogy államtitkárok szintjén továbbra is részt vennének a kormány munkájában. Szavai szerint erre azért van szükség, hogy számos területen folytathassák a megkezdett munkát. Példaként hozta fel az eddigi oktatási államtitkár munkáját. Ugyanis a hathatós érdekképviselet és munka eredménye, hogy öt fővel is megnyílhatnak osztályok.

A VMSZ megbízott elnöke kifejtette folytatnák az együttműködést a Szerb Haladó Párttal. Hamarosan pedig a koalíciós szerződés tervezete is elkészül.

„Mindig úgy működünk, hogy készítünk egy választási programot. Annak az elemei átkerülnek a koalíciós szerződésbe. Ami abból megvalósult, az megvalósult és annak örülünk, ami pedig nem valósult meg az átkerül a következő koalíciós szerződésbe. Most is így fogunk tenni. A biztonság kérdése, a migránsok elleni küzdelem, infrastrukturális kérdések, a magyar autonómia szempontjából fontos kérdések fogják ennek a koalíciós szerződének az alapjait képezni, ugyanúgy ahogy 2014-től errefelé minden esetben történt.”

A Vajdasági Magyar Szövetség tartományi szinten is megőrizte erejét, ami a szavazatok számát illeti. A tartományban is sikerült a VMSZ-nek megelőznie számos jelentősnek vélt politikai tömörülést, akik még közel sem kaptak annyi szavazatot mint a magyar párt - mondta a politikus.

Választások 2023
Dr. Pásztor Bálint
Vajdasági Magyar Szövetség
VMSZ

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.